En kort översikt av miljöproblemen animaliekonsumtion medför. Läs mer »
Att ättika är mångsidig har varit känt sedan 1600-talet, sedan dess har man hittat fler och fler användningsområden. Ättikan tillverkas idag genom att alkohol får jäsa och det bildar då ättiksyra. Läs mer »
Som småbarnsförälder är det lätt att bli en miljöbov av bara farten. På köpet bjuder du ditt barn på en obehaglig kemikaliecocktail. Genom att skaffa dig koll kan du enkelt bli en grön och skön förälder. Läs mer »
Visst är julstjärnor och hyacinter stämningshöjare i hemmet vid juletid. Tyvärr gör de inte naturen samma tjänst. Varje år sprids mängder av bekämpningsmedel från odlingarna av våra vanligaste julblommor som julstjärna, hyacint, tulpan och amaryllis. Läs mer »
Den 28 mars 2009 avsatte hela världen en timme åt naturen, då lampor och elektronik släcktes i den omfattningen det gick. En liten grupp försökte förra våren hålla en miniversion av detta och har nu haft uppehåll under sommaren. Den 31 oktober, det vill säga kvällen för Halloween, gjorde vi ett nytt försök med att dra igång med detta igen. Häng på. =) Läs mer »
Böcker kan ibland ha stor betydelse och "Tyst vår" av Rachel Carson är en av de böcker som betytt mycket för miljön. Den beskriver konsekvenserna av det giftkrig människan har fört mot naturen sedan andra världskriget fram till då den gavs ut 1962. Läs mer »
Det går att delta i julkarusellen utan att slita på jordens resurser. Ett enkelt sätt är att skippa prylarna och ge bort andra saker. Här hittar du julklapparna snällare mot miljön. Läs mer »
Många strävar efter att äta så miljövänligt som möjligt, vilket ofta kan vara svårt. Hur ska du då välja när du står framför fiskdisken i affären? Läs mer »
Miljömålet ”Begränsad klimatpåverkan” är det första av Sveriges 16 miljömål och det enda som har målår 2050 istället för 2020. Med detta miljömål vill man minska utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser. Läs mer »